SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Strängnäs Simklubb

 
Allmän information

Vad kostar simskolan? 

Aktivitet-/träningsavgift:

1150kr/termin Baddaren blå/gul, Bläckfisken, Vuxen icke simkunnig

1250kr/termin Pingvinen, Fisken

1500kr/termin Hajen, Medley, B/C träning

1700kr/termin A träning

1800kr/termin S1

1950kr/termin Vuxen nybörjare

2000kr/termin S2, S3

2200kr/termin S4, Vuxen fortsättning/Masters

 

Medlemsavgift:

Betalas en gång per år (januari-december) och kostar 300kr för ”enskild medlem” och 500kr för ”familj”.

OBS! Full avgift oavsett när man börjar på terminen! 

 
Varför måste man betala medlemsavgift? 

Strängnäs Simklubb är en ideell förening och för att få delta i vår verksamhet behöver man vara försäkrad vilket man blir genom att betala medlemsavgiften. Medlemskapet är obligatoriskt och varar till årets slut.

 

Ingår försäkring?

Ja i medlemsavgiften ingår en försäkring hos Folksam i samarbete med Svenska Simförbundet. Mer information finns att läsa på deras hemsida.

www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/simning

 

Ska föräldrar vara med i vattnet? 

Nej, föräldrar behöver inte vara med i vattnet. 

Föräldrar är välkomna att finnas med vid eller runt bassängen de 2 första och sista tillfällena. Övriga tillfällen ber vi föräldrar finnas utom synhåll för barnen – detta för att underlätta simundervisningen. Vid särskilda behov får föräldrar vara med i vattnet eller vid bassängkanten.

 

Vilken utrustning behöver man ha för att gå i simskolan? 

Utöver badkläder får simglasögon, våtdräkt eller armpuffar ej användas i grupper Baddaren, Bläckfiskar och Pingviner. Från gruppen Fisken och uppåt behöver deltagaren ha simglasögon. Vid behov kan simglasögon användas i gruppen Pingvinen.

Våtdräkt och armpuffar får ej användas i någon grupp.

Har man lite längre hår som hänger ner i ansiktet behöver man sätta upp håret i en tofs eller använda en badmössa för att få bort håret ur ansiktet. Från hajen och uppåt ska simmaren ha badmössa på sig.

 

Kan man boka privatlektioner? 

Just nu erbjuder vi inga privatlektioner men vid intresse kan man kontakta klubbchefen på kansli@strangnassimklubb.se.

Anmälan

Hur anmäler vi oss till simskola/kurs hos er?

För att anmäla sig till simskola/en kurs hos oss går man in på vår bokningssida och följer instruktionerna under "så fungerar det".

 

Vi går i simskola hos er just nu och vill fortsätta nästa termin. Hur gör vi? 

Ni är garanterad plats till nästa termin men ni måste själva göra en återanmälan. Vi kommer meddela er i förväg om när vi öppnar bokningen för gamla medlemmar, ni loggar då in och gör en bokning enligt instruktionerna. Efter en vecka öppnas grupper upp för kölistan och en vecka efter det för nya deltagare, ni bör då ha bokat grupp för att ej förlora plats.

 

Kan man ta en paus från simskolan men ändå behålla sin plats? 

Tyvärr inte. Däremot kan man ställa sig i kölistan igen och få förtur på nästkommande termin. Det betyder alltså att om ni går under våren kan ni avstå simskolan under hösten men ni behöver ställa er i kö igen för nästkommande vår och för att kunna boka med förtur.

 

Kan man stå i kö till en grupp? 

Det man kan göra är att bevaka en grupp och då får man ett mail när en plats blir ledig. Har andra bevakat samma grupp får de dock samma mail och då är det först till kvarn som gäller.

För att bevaka en grupp klickar man sig in på gruppen man är intresserad av och klickar på "bevaka".

Vi har även bokningsbara kögrupper som man kan anmäla sig till för att få viss förtur till nästkommande kurser.

Observera dock att ni inte står i kö till nästkommande termin om ni endast bevakar en grupp och ni kommer därför inte få förtur på de grupperna.

 

Hur vet vi vilken nivå vi ska anmäla till? 

Tränarna bestämmer nivå på deltagare efter avslutad kurs. När ni loggar in på vår bokningssida ser ni rekommendation, vänligen respektera denna. 

Att deltagaren klarat alla märken innebär inte uppflytt, vi har egna mål som måste klaras av. Dessa mål kan ni se i SportAdmins medlemsapp.

 

När kommer fakturan och kallelsen? 

Betalning sker i samband med anmälan. Kallelsen med information kommer strax innan kursstart.

Under terminen

Hur lång är lektionen? 

Lektionstiden för Baddare - Pingvin är 40 min. I dessa minuter ingår samling, upprop, landövningar, 35 min bassängtid samt avslut.

I Fisken och upp till Medley är lektionstiden 55min. Vi följer ett tvåterminssystem och erbjuder intensivsimskola under sommaren. 

 

Hur många lektioner ingår?

Lektionstillfällen för Baddare – Fisken är 12st per termin. Simklubben brukar bjuda på fler, vanligast är 14 -16 tillfällen. Från Hajen och uppåt ingår minst 20 tillfällen.

 

Hur avbokar man sin plats?

Avbokning av aktivitet för återkommande medlemmar ska göras inom två aktivitetstillfällen på terminen. Därefter återbetalas inte medlems- eller träningsavgift. Avbokning sker per mejl till kansli@strangnassimklubb.se.

 

Vi ska vara borta två tillfällen, kan vi ta igen det en annan gång? 

Tyvärr inte. Vi kan inte erbjuda ersättningstillfällen om ni själva är frånvarande från lektionen.

 

Vad händer vid ett uteblivet tillfälle som vi föräldrar inte kan rå för? 

Terminsplanering innehåller fler tillfällen än 12st och ersätts av dessa. Vi gör det vi kan för att hitta ett ersättningstillfälle, vi kan dock inte garantera en ersättningslektion eller ekonomisk kompensation. 

 

Mitt barn har blivit sjuk och kan inte komma på lektionen idag, måste jag göra en sjukanmälan? 

Om eleven inte kan närvara under en lektion behövs ingen sjukanmälan göras men ni kan själva meddela frånvaro genom medlemsappen. Vid uteblivet tillfälle ges ingen kompensation. Vid längre tids sjukfrånvaro vänligen kontakta kansliet. 

 

Får syskon och föräldrar bada samtidigt som det är simskola? 

Syskon och andra familjemedlemmar är välkomna att bada förutsatt att simhallen håller öppet för allmänheten och entréavgiften är betald. För öppettider, se simhallens hemsida. Under övrig tid får småsyskon ej bada. Gäller även ”plaskdammen”. 

 

Mitt barn har blivit uppflyttad av tränare under pågående termin, hur bokar jag mitt barn i den nya gruppen?

Gå in på bokningssidan och se om det finns lediga platser i berörd grupp. Om det är fullbokat eller grupperna är stängda, vänligen kontakta kansliet på kansli@strangnassimklubb.se.

 

Vart hittar jag schemat över vilka datum det är simskola? 

Alla lektionstillfällen står i kallelsen som skickades i samband med terminsstart.

Du hittar de dessutom här på vår hemsida och i medlemsappen.

 

När får vi köpa simmärken?

Sista tillfället för terminen finns det möjlighet att köpa de simmärken som barnet har klarat under terminen. Märkena kostar 30 kr/st och kan betalas kontant eller med Swish (123 098 11 18).

 

 
 
Våra sociala medier
Våra samarbetspartner
Våra sponsorer