SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Strängnäs Simklubb

Varmt välkomna till sim- och teknikskolan

Du kan ställa ditt barn i kö på den nivån ni tycker passar ert barn bäst. Är ni osäkra maila oss och fråga på kansli@strangnassimklubb.se.

 

Simskolan håller till i mellanbassängen där barnen bottnar.

Steg 1: Baddaren Blå. Här över vi på vattenvana och simningens ABC, Flyta, Doppa, Rotera, Balansera, Hoppa, Andas, Förflytta och Glida. Vi kombinerar simträningen med lek för att öka vattenvanan.

Steg 2: Baddaren Gul. Även här över vi på vattenvana och simningens ABC, Flyta, Doppa, Rotera, Balansera, Hoppa, Andas, Förflytta och Glida. Här lär sig de flesta att ta simtag och vi besöker den stora bassängen för att vänja dem vid den. En viktig förkunskap för att få komma till Baddaren Gul är att man faktiskt vill doppa huvudet och inte är rädd för vatten. 

 

Teknikskolan håller till i stora bassängen. 

Steg 4: Bläckfisken. Denna grupp passar barn som kan ta några simtag och känner sig trygga med att vara under vattnet samt i den stora bassängen. 

Steg 5: Pingvinen. Här kan barnen redan simma kortare sträckor. Vi jobbar med läge vid vattenyta, de olika simsätten och ökar distans.

Steg 6: Fisken. Här fortsätter vi jobba med de olika simsätten, tränar teknikträning och ökar distansen ytterligare. 

Steg 7: Hajen. Här börjar vi simträna på riktigt och tränar 2 gånger i veckan. På denna nivå erbjuds man att tävla på vår hemmatävling Utmanaren. En rolig och bra första tävling där du tävlar mot dina egna tider. 

Steg 8: Medley. Tränar 2 gånger i veckan och på denna nivå får man även testa på att tävla. 

Efter detta går man in i en tävlings- eller träningsgrupp.

 

Bokning till simskola sker här!

 
Våra sociala medier
Våra samarbetspartner
Våra sponsorer