SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Strängnäs Simklubb

Träningssimning

Träningsgrupperna är uppdelade i två nivåer, B/C träning och A träning. Indelning sker främst på kunskapsnivå men även ålder.

 

B/C träning:

B/C träning passar de simmare som gått vidare från medley och som tycker om att simma men som inte känner att tävling är ens grej. I denna grupp passar även äldre barn som inte gått på simning innan men som skulle vilja göra det.

OBS: Man ska kunna klara sig i vattnet själv och kunna simma minst 50m för att simma i denna grupp. 

 

 

A träning:

I A träning går de lite äldre och mer erfarna simmare. Det är inget krav på att man ska ha gått i en tävlingsgrupp innan för att kunna gå i denna grupp men eftersom simmarna här tidigare varit aktiva i tävlingsgrupperna och kan alla grunder samt har bra teknik behöver man också ha en bra grund och bra teknik för att kunna hänga med.

 

I träningsgrupperna simmar vi för att det är nyttigt och roligt, här är kravet lägre och vi simmar inte för att tävla. Vi fortsätter att öva på tekniken som gör oss snabba och smidiga i vattnet men vi gör det på ett lekfullt sätt. Vill man tävla går det dock jättebra att göra det!

 

Kontakta kansliet på kansli@strangnassimklubb.se för att få testsimma om ni är osäkra på vilken grupp ni passar/vill gå i.

 
Våra sociala medier
Våra samarbetspartner
Våra sponsorer